tirsdag 21. oktober 2014

Scribus



Scribus er et gratisprogram for å lage plakater med tekst og bilde.

Jeg ser for meg at det kan være spennende for elever å arbeide med sammensatte tekster gjennom Scribus og lage plakater i forbindelse med ulike tema. Det vil være mulig å bruke Scribus alle fag, også tverrfaglig i fobindelse med tverrfaglige undervisningsopplegg.

Jeg har selv prøvd meg på en plakat tenkt i forbindelse med lese- og skriveopplæringen på småtrinnet. Slike plakater vil også være fint for begrepslæring, der elevene får satt bilder på ordene visuelt.



5 kommentarer:

  1. En god ide å lage egne plakater man kan henge i klasserommet. Da kan elevene være med på å bestemme hva som skal være på den, og det kan være både enkle og litt vanskelige ord slik du har her.

    SvarSlett
  2. Kjempe fin plakat du har laget Sigrid! -Synes det er fint at du har tenkt at man kan lage plakater for å utvide ord og begreper. Tenker denne måten å lage plakater på som fokuserer på begrepsinnlæring vil være fint å lage for å bruke i forbindelse med minoritetsspråklige elever. Mange av dem er jo ofte avhengig av bilde og ord sammen for å kunne forstå hva det er snakk om :)

    SvarSlett
  3. Fin plakat som egner seg ypperlig i begynneropplæringa. Gode kommentarer.

    SvarSlett
  4. Takk for gode kommentarer. Tror også absolutt at slike plakater vil være verdfulle for minoritetsspråklige elever. Da vil elevene ikke bare få se ordet, men også få det visualisert gjennom bildene.

    SvarSlett
  5. Godt forslag til bruk i undervisning for minoritetselever!

    SvarSlett